Kruid het hertenpoulet met peper en zout en bestrooi het lichtjes met bloem.
Verhit de olie en boter in een grote braadpan en braad hierin het hertenpoulet rondom bruin.
Voeg de winterwortel, knolselderij, prei, ui, kardemom, steranijs, laurier, tijm, rozemarijn, peperkorrels en kruidnagel toe en bak deze kort mee.
Blus af met rode wijn en voeg de wildbouillon toe.
Voeg de verkruimelde ontbijtkoek toe en roer goed door.
Doe alles over in een passende stoomovenpan.
Stoom de hertenstoof in een stoomoven op 100°C gedurende 60 minuten, of in een drukstoomoven op 120°C gedurende 25-30 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de hertenstoof met rodekool met vossebessen en aardappeltaart.Wijnadvies:Deze rijke hertenstoofpot vraagt om een stevige rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot. Hun robuuste smaken complementeren perfect de kruidige en aardse tonen van het gerecht.