Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en spoel af onder koud water.
Maak aan met een beetje olijfolie.
Laat de tonijn uitlekken en verdeel in tweeën.
Zet de helft apart.
Halveer de mini-tomaatjes en olijven, snipper de rode ui fijn en spoel af onder koud water.
Dep vervolgens droog.
Roer de mayonaise door de helft van de tonijn en breng op smaak met de balsamicoazijn.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in de oven of in een koekenpan en voeg een snufje zout toe.
Meng de pasta met de tonijnmayonaise en breng op smaak.
Hak de ansjovisfilets fijn en meng ze erdoor.
Voeg de overgebleven tonijn, rode ui, kappertjes en olijven toe aan de pasta.
Maak de rucola licht aan met wat olijfolie en serveer het bij de pasta.
Strooi de geroosterde pijnboompitten over de salade en voeg wat citroenrasp en/of -sap toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bereidingstips:
Serveer met een mootje vers gegrilde tonijn, lauwwarm. Aubergine en/of courgette kunnen een extra aanvulling zijn voor deze salade. Voeg eventueel wat yoghurt toe aan de tonijnmayonaise.
Tip:
serveer de salade eens in een weckpot als onderdeel van een buffet of bij de borrel.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past goed bij deze pastasalade.