Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Schorsenerensoep met Hollandse Garnalen en Parmezaanse Kaas
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
schorseneren
▢
300
ml
room
▢
400
ml
melk
▢
Zout
▢
Peper
▢
100
gram
Hollandse garnalen
▢
Parmezaanse kaas
geraspt
Instructies
Schil de schorseneren grondig en was ze goed.
Bewaar de geschilde schorseneren onder water om verkleuring te voorkomen.
Snijd de schorseneren in stukken en leg ze in een dichte stoomovenpan.
Voeg de room en melk toe en schuif in de stoomoven.
Kookstand: 100 ºC / 120 ºC / Bereidingstijd: 30 minuten / ca.13 minuten
Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Houd de soep warm in de stoomoven of verwarm de soep voor het serveren in de stoomoven.
Kookstand: 95 ºC / Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Serveer de soep in soepkommen en garneer met Hollandse garnalen en Parmezaanse kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Draag handschoenen bij het schillen van de schorseneren, omdat ze kleverig sap afgeven dat moeilijk van de handen af te spoelen is.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past goed bij de romige textuur van de soep en de zilte smaak van de garnalen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Soep
/
Vis
/
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij