350gcantharellenschoongeveegd en in grove stukken gesneden
2elolijfolie
20ggedroogde cranberriesgehakt
30gpecannotengehakt
3eieren
125mlcrème fraîche
1takjedragonblaadjes fijngesneden
Boter om in te vetten
Peper en zout naar smaak
150gboerenbriein plakken
1eigeklutst
Instructies
Verwarm de oven voor op 200⁰C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Bak de cantharellen in olijfolie in ongeveer 4 minuten beetgaar.
Laat de paddenstoelen daarna uitlekken en meng de cranberries en pecannoten erdoor.
Meng de eieren met de crème fraîche en dragon, en breng op smaak met peper en zout.
Rol het bladerdeeg uit met het meegeleverde bakpapier en snijd het in 6 vierkantjes.
Leg elk vierkantje in een met boter ingevet taartvormpje.
Vul de vormpjes met het cantharellenmengsel en giet het eimengsel eroverheen.
Leg de plakken brie erop en vouw de randen van het deeg naar binnen.
Bestrijk het deeg met geklutst ei.
Bak de taartjes in het midden van de oven gedurende ongeveer 30 minuten, tot ze goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Cantharellen-Cranberrytaartjes met Brie gaan goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een Beaujolais. Hun fruitige aroma's en zachte tannines vullen de rijke smaken van de taartjes mooi aan.