Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gorgonzolafondue met mascarpone
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kaasfonduepan
réchaud
Ingrediënten
▢
1
teentje
knoflook
▢
300
ml
droge witte wijn
▢
250
gram
mascarpone kaas
▢
400
gram
gorgonzola kaas
▢
2
eetlepels
maïzena
▢
½
zakje
basilicum
15 gram
▢
Peper naar smaak
Instructies
Snijd het teentje knoflook doormidden en wrijf de binnenkant van de fonduepan ermee in.
Schenk de droge witte wijn in de pan en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat de mascarpone oplossen in de warme wijn.
Verbrokkel de gorgonzola boven de pan en roer tot alle kaas gesmolten is.
Los de maïzena op in 2 eetlepels water, roer dit door het kaasmengsel en laat nog 2-3 minuten zachtjes doorkoken tot de fondue goed gebonden is.
Leg de basilicumblaadjes op elkaar en snijd ze in fijne reepjes.
Breng de fondue op smaak met peper en voeg de basilicum toe.
Zet de kaasfonduepan op het rechaud op tafel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dipmogelijkheden:
Blokjes Italiaans brood zoals ciabatta en focaccia
Soepstengels ('grissini')
Beetgaar gekookte ravioli of gnocchi
Beetgare groene aspergetips
Olijven
Partjes verse vijg
Partjes peer (met citroensap besprenkeld)
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Pinot Grigio of Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze rijke kaasfondue.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fondue
/
Kaas
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch