Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broccoliquiche met Brie en Cashewnoten
Porties:
6
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
44
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Taartvorm Ø 24 cm
Bakpapier
pan
Mengkom
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg
300 g
▢
500
g
broccoli
in roosjes
▢
250
ml
slagroom
▢
200
g
roombrie
in plakken gesneden
▢
70
g
ongezouten cashewnoten
▢
4
eieren
▢
1
eetlepel
boter
om in te vetten
▢
1
ei
geklutst (om te bestrijken)
▢
Peper en zout
gemalen
▢
Extra cashewnoten
om te bestrooien
Instructies
erwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg uit en bekleed de ingevette taartvorm ermee.
Laat het deeg over de rand hangen en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Kook de broccoli in 3-4 minuten beetgaar, laat afkoelen en verdeel over de bodem van de taartvorm.
Strooi de cashewnoten erover.
Klop in een mengkom de slagroom en eieren los.
Breng op smaak met peper en zout en giet over de broccoli en cashewnoten.
Bestrijk de randen van het deeg met het geklutste ei en bak de quiche in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar.
Beleg de quiche de laatste 5 minuten met plakjes brie.
Bestrooi de quiche na het bakken met extra cashewnoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze quiche met een frisse salade en een glas Chardonnay voor een complete maaltijd.
Voedingswaarden
Calories:
412
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
17
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
0.9
mg
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Noten
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch