Meng 1 eetlepel limoensap met de helft van de limoenrasp, 1 eetlepel olijfolie, de helft van de gemalen koriander, een paar druppels tabasco en peper en zout naar smaak in een kom.
Bestrijk de tilapiafilets met het mengsel en laat ze ongeveer 10 minuten marineren.
Bereid intussen de avocadosalsa voor door de avocado schoon te maken, het vruchtvlees in stukjes te snijden en te mengen met de resterende limoensap, limoenrasp, tomaat, geknipte koriander, pijnboompitten, een paar druppels tabasco en peper en zout naar smaak.
Wentel de gemarineerde tilapiafilets door de bloem.
Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tilapiafilets aan beide zijden goudbruin, ongeveer 5 minuten per kant.
Serveer de gebakken tilapiafilets met de avocadosalsa.
Serveer met gebakken aardappelen en een groene salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gegrilde tilapiafilet met avocadosalsa past goed bij een lichte rosé wijn, zoals Duc de Termes Cotes-de-Saint-Mont Rosé. De frisse en fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van de salsa aan en zorgen voor een harmonieuze combinatie