Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biersoep 3
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
soeppan
staafmixer
Ingrediënten
▢
250
gram
bleekselderij
▢
250
gram
pompoen
▢
1
ui
▢
2
knoflook
▢
4
eetlepels
zonnebloemolie
▢
0,8
liter
kippenbouillon
▢
2
theelepel
kerriepoeder
▢
peper
▢
zout
▢
1
fles
Karmeliet Tripel
33 cl
▢
4
eetlepels
crême fraiche
▢
150
gram
gerookte ham
magere / in snippers
▢
2
eetlepels
bladselderij
Instructies
Schil en ontpit de pompoen en snijd hem in blokjes.
Hak de bleekselderij (houd 2 eetlepels achter), de ui en de knoflook fijn.
Verhit de olie in een soeppan en roerbak alle groenten kort.
Zet het vuur laag, giet de bouillon erbij en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg het kerriepoeder, peper en zout toe.
Pureer de groenten en giet de puree terug in de pan.
Giet de helft tot driekwart van het bier bij de soep en warm het 5 minuten goed door.
Voeg de crème fraîche en de ham toe en serveer de soep in verwarmde soepborden.
Garneer met de achtergehouden fijngesneden bladselderij en geef er warm stokbrood en een bokaal tripel bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt de kerrie mee roerbakken, dan komt de smaak beter los. Geef de soep extra beet met geroosterde pompoenpitten en/of ringetjes bleekselderij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
België