Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Reekoteletjes met rode wijnsaus en basilicum
Porties:
3
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
reekoteletjes
▢
250
gram
melkknolletjes
▢
250
gram
oesterzwammen
▢
2
dunne
prei
▢
1
gehakt
sjalotje
▢
1
glas
rode wijn
▢
1
bosje
basilicum
Voor de saus:
▢
1
kg
afsnijdsel
of botten
▢
olie
▢
500
gram
bouquet
van wortelen prei, uien en knolselderij
▢
1
eetlepel
tomatenpuree
▢
3
kruidnagel
▢
6
jeneverbessen
▢
1
takje
tijm
▢
1
peperkoek
▢
½
fles
rode wijn
Instructies
Saus:
Bak de afsnijdsels in olie aan, laat ze licht kleuren en voeg het bouquet toevoegen en doe er dan de kruiden en de tomatenpuree bij.
Blus vervolgens met de rode wijn, doe de koek erbij en zet het geheel ruim
onder koud water.
Breng het aan de kook en laat het ± 3 uur trekken, (als u botten gebruikt, 4 uur).
Zeef de nu verkregen fond en laat die indampen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Wild