Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehaktsaus Bolognese
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
gehakt
▢
100
gram
mager gerookt spek
of bacon (dikke plakjes)
▢
1
ui
▢
1
teen
knoflook
▢
100
gram
champignons
▢
1
worteltje
▢
1
stengel
bleekselderij
▢
1
eetlepel
peterselie
▢
2
theelepels
basilicum
▢
2
dl
tomaat
pak
▢
1
dl
bouillon
tablet
▢
1
dl
room
▢
peper
▢
zout
Instructies
Snijd het spek of de bacon in kleine blokjes.
Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn.
Was de groenten en snijd of hak ze fijn.
Bak het spek of de bacon met wat boter in een diepe koekenpan of kleine braadpan
even zachtjes aan en doe er de fijngesneden groenten bij.
Fruit alles op matig vuur ± 10 minuten.
Doe er dan het gehakt bij en laat dat al omscheppend gaar worden.
Voeg de gezeefde tomaten, de bouillon, het basilicum en de peterselie toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het zonder deksel op laag vuur tot een dikke saus inkoken.
Roer de room erdoor en breng op smaak met zout, peper en eventueel een likje mosterd.
Laat de saus tenslotte tot de gewenste dikte inkoken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een pasta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus
/
Vlees