Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Coquilles Saint Jacques en ragoût
(ragoût van St Jacobsschelpen)
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
St Jacobsschelpen
▢
75
gram
gerookt mager spek
in dunne reepjes
▢
½
liter
visfumet
▢
zout
▢
peper
▢
peterselie
fijngehakt
▢
1
ui
fijngehakt
▢
1
tomaat
ontpit en in blokjes
▢
1
deciliter
room
▢
50
gram
champignons
in vieren
Instructies
Kook de visbouillon in tot 1 dl.
Bak het spek in wat boter uit.
Voeg het uitje toe.
Voeg de prei toe.
Voeg tomaat en champignons toe.
Laat 5 minuten sudderen.
Leg de schoongemmaakte schelpen op een groentebedje en laat 5 minuten warmen.
Schep alles uit de pan behalve het vocht.
Hou alles warm.
Zet het vuur hoog en voeg de ingekookte visfumet toe en laat even aan de kook komen.
Voeg de room toe.
Leg op de borden een spiegel van saus en drapeer daarop een portie groente- en schelpdierenmengsel.
Strooi er beetje gehakte peterselie over.
Serveer er stokbrood bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus
/
Vis
/
Zeevruchten