Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoomde vis met mosterdsaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
bos
bospeen
▢
2
visbouillontabletten
▢
2
schaaltjes
roodbaars
(a ca. 225 gram)
▢
50
gram
boter
▢
50
gram
bloem
▢
3
eetlepels
mosterd
(potje a 215 gram)
▢
1
beker
crême fraiche
(200 ml)
Instructies
Bospeen schrappen, wassen en halveren.
In pan 1 liter water aan de kook brengen en 1 bouillontablet oplossen.
Roodbaars in stukken verdelen.
Roodbaars, bospeen en aardappelpartjes in stoommandje of vergiet leggen.
Boven kokend water bospeen, aardappel en vis in 15 miunuten afgedekt gaarstomen.
Intussen in steelpan boter laten smelten.
Bloem door boter roeren tot compacte massa ontstaat.
Deze massa oplossen in 300 ml water en aan de kook brengen.
Goed roeren tot gladde saus ontstaat.
Tweede bouillontablet, mosterd en crème fraîche door saus roeren.
Saus op smaak brengen met zout en peper.
Vis, aardappeltjes en bospeen over vier borden verdelen.
Saus er half over schenken.
Wijnadvies: Otoñal Rioja blanco
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis