Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Australische Auberginetaart met Shiitake en Bosuitjes
Porties:
4
Voorbereidingstijd
25
minuten
min
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Total time
1
uur
uur
5
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
plakjes
diepvries bladerdeeg
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
aubergine
in blokjes gesneden
▢
200
g
shiitake paddenstoelen
in reepjes gesneden
▢
6
bosuitjes
gesneden
▢
2
eieren
▢
125
ml
crème fraîche
▢
2
eetlepels
gemalen kurkuma
koenjit
▢
2
eetlepels
gemalen koriander
ketoembar
▢
100
g
ricotta kaas
Instructies
Laat het bladerdeeg ontdooien volgens de instructies op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 225°C.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de aubergine zachtjes gedurende 5 minuten.
Voeg de shiitake paddenstoelen en bosuitjes toe en bak nog eens 5 minuten mee.
Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
Klop in een kom de eieren en crème fraîche los met kurkuma, gemalen koriander en 1/2 theelepel zout en peper.
Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg.
Verdeel het aubergine-shiitake mengsel over het bladerdeeg en giet het eimengsel erover.
Verdeel de ricotta gelijkmatig over de taart.
Bak de quiche in het midden van de oven gedurende ongeveer 40 minuten, of tot hij goudbruin en gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze quiche kan ook dienen als vegetarisch hoofdgerecht en is heerlijk in combinatie met een groene salade.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de aardse smaken van de paddenstoelen en de romigheid van de ricotta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Australië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch