Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aspergeroomsoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
witte asperges
▢
½
liter
kippenbouillon
zie basisrecept
▢
½
liter
groentenbouillon van asperges
zie basisrecept
▢
2
eetlepels
boter
▢
2
bloem
▢
1
ei
▢
enkele
takjes kervel
▢
1,5
dl.
room
▢
muskaatnoot
▢
peper
▢
zout
Instructies
Schil de asperges en verwijder de harde uiteinden (bewaar ze voor een groentenbouillon van te maken)
Snij de punten van de asperges en hou deze apart
Snij de rest van de asperges in stukken
Breng de kippenbouillon en de groentenbouillon aan de kook
Voeg de aspergepunten toe en laat 3 min. koken
Haal de aspergepunten uit de bouillon en zet ze koel weg
Doe de aspergestukken in de bouillon en laat 20 min. zachtjes koken
Mix de soep zeer fijn (een blender is daarvoor beter dan een handmixer)
Smelt 2 eetlepels boter in een kookpot en roer er de bloem door
Laat even bakken en giet er al roerend de gemixte soep bij
Kruid met muskaatnoot, peper en zout
Laat even doorkoken
Klop in een soepterrine de eierdooier los met de room
Giet er de hete soep op en roer goed om
Werk af met de aspergepunten en een takje kervel
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Soep
Land van herkomst
België
Jaargetijde:
Lente