Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde kalkoenspiesjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de marinade van groene kruiden
▢
400
ml
olijfolie
▢
4
teentjes
Knoflook
uitgeperst
▢
1
bosje
peterselie
fijngehakt
▢
1
bosje
bieslook
fijngehakt
Voor de knoflookmayonaise
▢
400
gram
mayonaise
▢
4
teentjes
knoflook
uitgeperst
▢
100
ml
gembersiroop
▢
100
ml
slagroom
▢
peper
▢
zout
Voor de gegrilde kanloekspiesjes
▢
10
spiesjes
kalkoenfilet
▢
150
gram
spekjes
uitgebakken
▢
50
ge
gebakken uitjes
Voor de salsa rosso
▢
5
gram
peterselie
fijngehakt
▢
5
teentjes
knoflook
▢
120
gram
ui
fijngesnipperd
▢
5
gram
zout
▢
5
gram
peper
grofgemalen
▢
10
gram
Franse mosterd
fijn
▢
100
ml
citroensap
▢
100
ml
olijfolie
▢
15
gram
tomatenpuree
▢
40
gram
tomaat
in blokjes
Instructies
Voor de marinade van groene kruiden
Men alle ingrediënten door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe
Giet de marinade over de kalkoenspiesjes en laat deze 3 uur marineren.
Voor de knoflookmayonaise
Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe.
Voor de salsa rosso
verwarm de olijfolie in de pan en voeg al roerend alle ingrediënten (behalve de tomatenblokjes) toe.
Breng op smaak met peper en zout
Laat het geheel even goed doorwarmen
Voeg tot slot al roerende de tomatenblokjes toe.
Laat het mengsel goed afkoelen.
Gril ondertussen de kalkoenspiesjes rondom gaar
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kalkoen
/
Tapas
Land van herkomst
Nederland