Boen de aardappels schoon, prik er gaatjes in en verwarm ze in de magnetron op vol vermogen (700 Watt) gedurende ongeveer 12 minuten, tot ze bijna gaar zijn.
Laat de aardappels afgedekt met een keukenhanddoek nog 10 minuten nagaren.
Snijd de kipfilet in ongeveer 16 stukjes van 5 cm.
Snipper de halve ui en snijd de rest in 8 stukken.
Laat de tomaten uitlekken en vang 4 eetlepels olie op.
Rijg afwisselend ui, kip en tomaten aan satéprikkers.
Bestrijk de spiesjes met 1 eetlepel van de opgevangen olie.
Verwarm een grillpan en bak de spiesjes in ongeveer 10 minuten gaar en bruin.
Pers de knoflook boven de bewust light margarine uit.
Snijd de rest van de gedroogde tomaten fijn en meng ze door de knoflookmargarine.
Maak de sla schoon en snijd deze in reepjes.
Meng de gesnipperde ui, peen julienne en sla en maak een dressing van de resterende olie, azijn, zout en peper.
Snijd de gepofte aardappels aan de bovenkant in, bestrooi met zout en serveer met de knoflooktopping, sla en kipspiesjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze maaltijd is heerlijk met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay.