25gnatuurlijke zoetstofbijvoorbeeld honing of ahornsiroop
Een snufjezeezout
125gvolkorenmeel
Extra ongezouten boter
Suiker
Jam of stroop naar keuze
Optioneel:
Cornflakeseven geweekt en minder bloem voor een knapperige textuur
Optioneel:
Gehaktewalnoten of andere notengeserveerd met bruine basterdsuiker
Instructies
Laat de havermout weken in water.
Klop de eieren met de natuurlijke zoetstof en het zeezout tot het mengsel schuimig is.
Meng dit met de uitgelekte havermout (bij voorkeur met de havermout-wateroplossing).
Roer goed door en voeg ten slotte de volkorenmeel toe.
Voeg indien nodig wat extra water toe.
Bak met dit vrij dikke beslag op gebruikelijke wijze in een ruime hoeveelheid boter pannenkoekjes.
Serveer de pannenkoekjes met suiker, jam of stroop naar keuze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Varieer door cornflakes te gebruiken (even geweekt) en iets minder bloem toe te voegen voor een knapperige textuur.Voeg gehakte walnoten of andere noten toe aan het beslag en serveer met bruine basterdsuiker voor extra crunch.