Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
Voeg de gist opgelost in lauwe melk toe en kneed tot een glad, soepel deeg.
Bedek met een doek en laat rijzen.
Klop in een andere kom de eieren met de suiker tot het mengsel schuimig is.
Voeg kaneel, zout en gesmolten boter toe.
Meng deze massa met het gerezen deeg en kneed goed door.
Rol het deeg uit en steek met een drinkglas rondjes uit.
Laat opnieuw rijzen.
Bak de pancakes in een ruime hoeveelheid boter of vet tot ze goudbruin zijn.
Serveer de pancakes bedekt met poedersuiker en voeg naar wens een vruchtensaus toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tips / Opmerkingen:Varieer met het beslag door bijvoorbeeld rozijnen toe te voegen.
Maak gevulde pancakes door stukjes gember en dadels in het midden van het beslag te plaatsen.
Opmerking: De aangegeven totale bereidingstijd lijkt ongewoon lang (2 uren). Dit kan mogelijk te maken hebben met het rijzen van het deeg. Houd de rijs- en baktijd goed in de gaten voor de beste resultaten.