Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Cocktail d'aiglefin
schelviscocktail
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
schelvisfilet
▢
2
eetlepel(s)
tomatenketchup
▢
¼
paprika
▢
1
eetlepel(s)
gemberstroop
▢
peper
▢
zout
▢
peterselie
▢
½
citroen
▢
2
dl
slagroom
▢
paprikapoeder
▢
1
eetlepel(s)
olie
▢
100
g
garnalen
▢
kervel
Instructies
Pocheer de schelvisfilet in gezouten water gedurende 7 minuten.
Laat hem onder druk afkoelen.
Snij de filets in stukjes.
Maak de paprika schoon en snij in kleine blokjes.
Meng vis, paprika en garnalen.
Voeg zout en peper, 1 eetlepel olie, sap van ½ citroen toe.
Laat het een uur marineren in de koelkast.
Klop de slagroom stijf.
Hak wat kervel en peterselie fijn en meng dit met de ketchup en gemberstroop door de slagroom.
Proef de saus en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Laat het gemarineerde mengsel uitlekken en verdeel over de coupes.
Schenk er wat saus over en strooi paprikapoeder erover.
Serveer met geroosterd brood en boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten