Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Cocktail de concombre au crabe
krabcocktail met komkommer
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
komkommer
▢
1½
dl
mayonaise
▢
4
mooie blaadjes sla
▢
zout
▢
peper
▢
100
g
gekookte ham aan 1 stuk
▢
150
g
krab
▢
1
borrelglaasje
cognac
▢
peterselie
▢
½
venkelknol
Instructies
Schil de komkommer.
Haal de pitten eruit en snij in blokjes.
Bestrooi met zout en laat in een uur uitlekken.
Maak de venkelknol schoon en snij in dunne reepjes.
Snij de ham in blokjes.
Meng venkel, ham en krab.
Bewaar 4 mooie stukjes krab voor garnering.
Meng de uitgelekte komkommer bij de rest.
Giet de cognac erover heen.
Laat 2 uur marineren in de koelkast.
Maka de mayonaise aan (iets kruidiger dan normaal).
Was en droog de slablaadjes.
Leg in elke coupe een blaadje sla, schenk er het mengsel op en de mayonaise.
Garneer met de achtergehouden stukjes krab.
Hak de peterselie fijn en strooi erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten