Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Prosciuttorol
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
komkommer
▢
3
plakken prosciutto
ham
▢
50
gram
rucola sla
▢
½
avocado
▢
100
gram
roomkaas
Instructies
Spoel de komkommer goed om onder koud stromend water.
Neem een dun schiller en haal deze over de komkommer heen.
De eerste 3 strengen zijn te dun en mag je dus weggooien of gebruiken voor iets anders,
je hebt gemiddeld 12 dungesneden plakjes komkommer nodig.
Let erop dat je de komkommer omdraait zodra je bij de pitjes komt,
dit gebruiken we niet, je rol heel sappig/nat van.
Leg alle slieren op een bord naast elkaar en zorg dat ze een halve centimeter overlappen.
Verdeel de plakjes prosciutto in tegen gestelde richting van de plakjes komkommer, de komkommer hoeft niet volledig bedekt te zijn.
Besmeer de gehele oppervlakte van de prosciutto met roomkaas en verdeel hier de sla over.
Snij een avocado in reepjes en leg deze bovenop.
Rol nu de komkommer rol zo strak mogelijk op, dit kun je vergelijken met het maken van sushi.
Snij de komkommer rol in stukjes en eet smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Vlees
/
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Koolhydraat arm