Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roergebakken spruitjes met kalkoen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
250
gram
spruitjes
▢
1
sinaasappel
▢
100
gram
hazelnoten
▢
350
gram
kalkoenfilet
▢
1
eetlepel
olie
▢
11/2
dl
kippenbouillon
▢
1
theelepel
worcestershiresaus
▢
peper
zout
▢
2
eetlepels
fijngehakte bladselderij
Instructies
Pel en snipper de ui en maak de spruitjes schoon.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil dun af en pers de vrucht uit.
Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin.
Snijd de kalkoenfilet in reepjes.
Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en fruit de ui en de spruitjes hierin al omscheppend 5 minuten.
Voeg de kalkoenreepjes toe en bak ze al omscheppend 3 minuten mee.
Voeg de sinaasappelrasp en het sap, de bouillon, de worcestershiresaus, watpeper en zout toe, breng dit aan de kook en kook dit nog ± 4 minuten.
Schep de hazelnoten en de selderij erdoor en serveer met witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Groenten
/
Kalkoen
Land van herkomst
Nederland