Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Citroen-eiersaus
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eieren
▢
sap van 1 citroen
▢
30
gram
boter
▢
2
eetlepel(s)
bloem
▢
¼
liter
vleesbouillon
▢
2
eetlepel(s)
fijngehakte peterselie
Instructies
Klop de eieren los met bet citroensap.
Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor en roer enkele minuten.
Giet langzaam bijna alle warme bouillon beetje bij beetje in de pan en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
Voeg de rest van de bouillon toe aan het eimengsel en klop dit door de gebonden saus, die nu niet meer mag koken.
Garneer met fijngehakte peterselie en plakjes Citroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Giet deze warme saus over de gehaktballetjes of serveer deze er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus