Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
stukken
zalmfilet
150 g elk
▢
250
g
witte druiven
▢
½
eetlepel(s)
citroensap
▢
50
g
boter
▢
zout
▢
peper
▢
100
g
cashewnoten
ongezouten
Instructies
Halveer de druiven en verwijder de pitjes.
Was de zalmfilets onder de koude kraan en dep ze droog.
Besprenkel de zalmfilets met citroensap en laat dit een paar minuten intrekken.
Verhit de boter en bak hierin als het schuim wegtrekt de stukken zalmfilet aan beide kanten bruin en gaar (ca. 7 minuten).
Bestrooi de vis met een beetje zout en peper, neem de filets uit de pan en houd ze even warm.
Voeg de cashewnoten aan de bakboter in de pan toe en bak ze 1 minuut op een hoog vuur.
Voeg dan de druiven toe en bak ze 30 seconden mee.
Schep de noten en druiven over de zalm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gebakken aardappelen en snijbonen.
Wijntip:
Alsace Pinot Blanc, een nootachtige soepele wijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Vis
/
Zalm