Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel ansjovisschotel
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
blikjes
ansjovisfilets
elk 46 g
▢
3
uien
▢
1
pak
aardappelschijfjes
700 g
▢
1
flesje
kookroom
light, 250 ml
▢
2
eieren
▢
3
theelepels
knoflook
tube à 75 g
▢
½
potje
bieslook
diepvries, à 50 g
▢
500
g
broccoli
▢
1
tomaat
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Pel en snijd de uien in ringen.
Laat de ansjovis uitlekken en snijd deze in stukjes.
Leg de aardappelschijfjes en ui in een ovenschaal.
Verdeel de stukjes ansjovis erover.
Klop de kookroom met eieren en knoflook los.
Voeg de bieslook, zout en peper toe en meng goed.
Schenk het roommengsel over de aardappels in de ovenschaal.
Bak de schotel in het midden van de oven gedurende 20 minuten, totdat deze gaar en goudbruin is.
Maak intussen de broccoli schoon en snijd deze in stukjes.
Kook de broccoli in ongeveer 8 minuten beetgaar.
Maak de tomaat schoon en snijd deze in blokjes.
Giet de broccoli af en schep de tomaatblokjes erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de Aardappel-Ansjovisschotel met de broccoli aan de zijkant.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Vis