Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Kalkoen Roerbakschotel
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
g
snelkookrijst
▢
2
zoete puntpaprika's
▢
300
g
broccoliroosjes
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
300
g
kalkoenblokjes
▢
1
zakje
mix voor groente roerbakgerecht
broccoli-kip, 62 g
▢
75
g
ongezouten cashewnoten
Instructies
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes.
Verdeel de broccoli in kleinere roosjes.
Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de kalkoenblokjes gedurende 3 minuten.
Voeg de broccoli toe en roerbak nog eens 4 minuten.
Voeg de paprika toe en roerbak nog 3 minuten.
Roer de mix voor groente roerbakgerecht met 300 ml water door het geheel en breng al roerend aan de kook.
Laat nog 7 minuten sudderen terwijl je blijft roeren.
Bestrooi de schotel met cashewnoten en serveer met rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een Chardonnay past goed bij dit gerecht, maar als je van een iets kruidiger smaak houdt, probeer dan een Viognier.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.2
mg
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalkoen
/
Noten
/
Roerbakken / Wokken