Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelsalade met peultjes en zalm
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
peultjes
▢
1
zak
aardappelpartjes
450 g voorgekookte of -schijfjes
▢
150
g
gerookte zalm
snippers
▢
3
tomaten
gedroogde op olie
voor de dressing:
▢
1
eetlepel(s)
olijfolie
▢
4
eetllepels
yoghurt
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
1
eetlepel(s)
dille
gehakte vers of diepvries
▢
versgemalen peper
▢
zout
Instructies
Haal de peultjes af en kook ze 4 minuten.
Giet ze af en spoel er koud water over.
Kook de aardappelen 5 minuten of tot ze beetgaar zijn.
Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
Schep peultjes, aardappel, zalm en gedroogde tomaten, in stukjes gesneden, luchtig door elkaar.
Meng de ingrediënten voor de dressing en giet deze over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er ciabatta bij, eventueel besmeerd met pesto.
Variatietip:
In plaats van zalm is rauwe ham of tonijn naturel (blik) ook heel lekker.
Wijnadvies:
Pinot Blanc uit de Elzas, witte Bordeaux, witte Bergerac of een Entre-Deux-Mers.
Schenk deze wijnen bij 9 tot 11ºC.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Vis
/
Zalm