Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroerbakte zeewolf met hoisinsaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
zeewolf
▢
1
courgette
in reepjes (½ x ½ x 5 cm)
▢
2
winterwortels
in reepjes
▢
1
stengel bleekselderij
in reepjes
▢
2
eetlepels
hoisinsaus
▢
1
eetlepel
azijn
▢
1
eetlepel
suiker
▢
4
eetlepels
olie
▢
1
teen
knoflook
in plakjes
▢
peper
▢
zout
▢
bloem
▢
2
theelepel
aardappelzetmeel
aanmaken met ½ dl water
▢
1
theelepel
sambal
▢
3
lente-uitjes
schuin gesneden
Instructies
Zeewolf in gelijke stukken snijden en marineren met peper, zout en azijn (5 minuten).
Vis drogen met keukenpapier en door bloem halen; overtollige bloem eraf kloppen.
Wok verwarmen met 4 eetlepels olie tot deze licht begint te walmen.
Vis voorzichtig toevoegen en goudbruin bakken; uitscheppen en in een zeef laten uitlekken.
Knoflook, wortel en bleekselderij 2 minuten wokken, daarna courgette toevoegen en 1 minuut meewokken; sambal toevoegen, even bakken en hoisinsaus erbij.
Aangemaakte aardappel- zetmeel toevoegen en roeren tot deze gaat binden.
Vis toevoegen en lente-uitjes 1 minuut meeverwarmen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Op warme schaal serveren met rijst of noedels.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Roerbakken / Wokken
/
Vis