Blancheer de witte asperges 10 minuten in kokend water.
Schep ze uit het water met een spatel en spoel ze af met koud water.
Laat het water op staan.
Prik met een speld in de bolle kant van de kwarteleitjes voorzichtig een gaatje.
Kook ze in het nog kokende water in 1½ à 2 minuten zacht tot middelgaar.
Laat ze in koud water afkoelen en pel ze.
Ondertussen in een wok de sesamolie verhitten en roerbak hierin de gemberreepjes en de peperringetjes 1 minuut.
Voeg de groene en witte asperges toe en roerbak ze ca. 3 minuten.
Doe de stukken lente-ui erbij en bak ze 2 minuten mee.
Maak in een kopje een papje van 4 eetlepels water, een theelepel honing en 1½ theelepel maizena en voeg dit al roerend aan de asperges toe tot het bindt.
Breng desgewenst op smaak met ketjap, peper en zout.
Verdeel de asperges over 4 borden.
Snijd de kwarteleitjes in lengte door midden en leg ze op de groenten.