Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige plaattaart met makreel
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
zak
uienringen à 350 g
▢
2½
eetlepel(s)
olijfolie traditioneel
▢
½
eetlepel(s)
verse tijmblaadjes
▢
versgemalen peper, zout
▢
400
g
zelfrijzend bakmeel
▢
1
makreelfilet met peper à ± 200 g
in stukjes
▢
1
schaal
flestomaatjes San Marzano à 250 g
▢
100
g
geraspte kaas jong belegen
zakje à 150 g
Instructies
Bak de uiringen in 1½ eetlepel van de olie al omscheppend in ± 5 minuten glazig.
Schep er de tijm en peper en zout naar smaak door en laat ze afkoelen.
Doe het bakmeel in een kom en roer er 1 theelepel zout door.
Maak een kuiltje in het midden en schenk er 1 eetlepel van de olie en 2 dl lauw water in.
Kneed met de mixer tot een soepel deeg.
Druk het deeg uit op de met bakpapier beklede bakplaat en druk het goed in de hoekjes.
Verdeel er de uien, de makreel en de tomaatjes over.
Bestrooi met de kaas en bak de taart in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 20 minuten lichtbruin en gaar.
Snijd de taart in stukken er serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met Hollandse rauwkost.
Wijnadvies:
witte wijn, Domaine des Hautes Noelles, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Vis