Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Granita di fragole
Aardbeienwaterijs
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
aardbeien
▢
1
dl
water
▢
80
gram
suiker
▢
60
gram
druivesuiker
▢
4
theelepels
citroensap
Instructies
Kook het water met de suiker, de druivesuiker en het citroensap 4 minuten en
laat de siroop afkoelen.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en pureer ze.
Vermeng de siroop met de vruchtenpuree.
Doe het ijsmengsel in een metalen schaal en zet die in de vriezer.
Schraap na 20 minuten de ijskristallen van de wanden en schep ze naar het midden. Herhaal dit elke 20 minuten. Na 2-3 uur is het ijs bevroren.
U kunt het ijsmengsel kan ook in een ijsmachine draaien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
IJs
Land van herkomst
Italië