Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelsoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
soepterrine
Ingrediënten
▢
1 ½
liter
bouillon
▢
1 ½
kg
aardappels
▢
4
grote
ui
▢
3
prei
▢
50
gram
boter
▢
50
gram
peterselie
▢
peper
▢
tijm
laurier
▢
kruidnagel
▢
nootmuskaat
▢
zout
Instructies
Reinig de uien, was ze en snijd ze in stukken.
Verhit de vetstof en fruit hierin de uien.
Voeg de bouillon en de kruiden toe.
Reinig de preien en schil de aardappelen.
Was ze en snijd de preien en de aardappelen in stukken van ± 2 cm.
Voeg ze bij de bouillon en laat ze in een gesloten pan gaar koken.
Verwijder eventueel de kruiden of het kruidentuiltje en zeef de soep.
Giet de soep in een soepterrine.
Was, droog en hak de peterselie fijn en strooi deze in de soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
België