Aardappelsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappelsoep

 

Aardappelsoep

Aardappelsoep

Recept afdrukken
CategorieSoep
KeukenBelgië
porties4
AuteurAstrid Veltman

Equipment

  • soepterrine

ingrediënten

  • 1 1/2 liter bouillon
  • 1 1/2 kg aardappel
  • 4 grote ui
  • 3 prei
  • 50 gr boter
  • 50 gr peterselie
  • peper
  • tijm laurier
  • kruidnagel
  • nootmuskaat
  • zout

Bereidingswijze

  • Reinig de uien, was ze en snijd ze in stukken.
  • Verhit de vetstof en fruit hierin de uien.
  • Voeg de bouillon en de kruiden toe.
  • Reinig de preien en schil de aardappelen.
  • Was ze en snijd de preien en de aardappelen in stukken van ± 2 cm.
  • Voeg ze bij de bouillon en laat ze in een gesloten pan gaar koken.
  • Verwijder eventueel de kruiden of het kruidentuiltje en zeef de soep.
  • Giet de soep in een soepterrine.
  • Was, droog en hak de peterselie fijn en strooi deze in de soep.