Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbeien-Kiwitaart
Porties:
8
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
wachten
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Koelkast
magnetron
Taartvorm
handmixer
pan
springvorm (doorsnede ca. 24 cm)
Ingrediënten
▢
50
g
boter
▢
200
g
tarwebiscuits
▢
2
eetlepels
aardbeienjam
▢
4
eierdooiers
▢
100
g
suiker
▢
2
zakjes
vanillesuiker
▢
65
g
bloem
▢
250
ml
melk
▢
250
ml
slagroom
▢
250
g
aardbeien
▢
2
kiwi's
Instructies
Smelt de boter in de magnetron.
Maal de tarwebiscuits fijn in een keukenmachine.
Meng de gesmolten boter en aardbeienjam door de gemalen biscuits.
Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over de bodem en de wanden van een taartvorm en druk het stevig aan.
Mix in een kom de eierdooiers, suiker en vanillesuiker met een handmixer gedurende ongeveer 5 minuten tot het mengsel dik en romig is.
Zeef de bloem en spatel deze voorzichtig door het eimengsel.
Breng in een pan de melk en slagroom aan de kook.
Klop deze langzaam in kleine scheutjes door het eimengsel terwijl je blijft kloppen.
Schenk het mengsel terug in de pan en laat het op zacht vuur al roerend indikken tot een dikke vla.
Zet de pan in een bak met koud water en laat de vanilleroom afkoelen terwijl je regelmatig roert.
Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
Schil de kiwi's en snijd ze in plakjes.
Verdeel de afgekoelde vanilleroom over de taartbodem.
Leg de aardbeienhelften op één helft van de taart en de plakjes kiwi op de andere helft.
Laat de taart minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories:
424
kcal
|
koolhydraten:
56
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
20
g
|
Sugar:
33
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch