Aardbeien-Kiwitaart

Porties: 8
Bereidingstijd: 45 minuten
wachten 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 200 g tarwebiscuits
  • 2 eetlepels aardbeienjam
  • 4 eierdooiers
  • 100 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 65 g bloem
  • 250 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • 250 g aardbeien
  • 2 kiwi’s

Instructies

  • Smelt de boter in de magnetron.
  • Maal de tarwebiscuits fijn in een keukenmachine.
  • Meng de gesmolten boter en aardbeienjam door de gemalen biscuits.
  • Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over de bodem en de wanden van een taartvorm en druk het stevig aan.
  • Mix in een kom de eierdooiers, suiker en vanillesuiker met een handmixer gedurende ongeveer 5 minuten tot het mengsel dik en romig is.
  • Zeef de bloem en spatel deze voorzichtig door het eimengsel.
  • Breng in een pan de melk en slagroom aan de kook.
  • Klop deze langzaam in kleine scheutjes door het eimengsel terwijl je blijft kloppen.
  • Schenk het mengsel terug in de pan en laat het op zacht vuur al roerend indikken tot een dikke vla.
  • Zet de pan in een bak met koud water en laat de vanilleroom afkoelen terwijl je regelmatig roert.
  • Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
  • Schil de kiwi’s en snijd ze in plakjes.
  • Verdeel de afgekoelde vanilleroom over de taartbodem.
  • Leg de aardbeienhelften op één helft van de taart en de plakjes kiwi op de andere helft.
  • Laat de taart minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voedingswaarden

Calories: 424 kcal | koolhydraten: 56 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Sugar: 33 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Nagerecht / Taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch