Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbeien met Sabayon
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
SABAYON:
▢
200
g
eidooier
▢
100
g
suiker
▢
2
dl
witte wijn
▢
½
dl
fraises des bois
▢
1
kg
aardbeien
DEEGRASTER:
▢
1
dl
water
▢
50
g
boter
▢
50
g
bloem
▢
100
g
eieren
▢
zout
GARNERING
▢
mint
Instructions
De aardbeien wassen en kroontje verwijderen.
Aardbeien halveren en in koeling zetten.
DEEGRASTER :
Water en boter verwarmen tot de boter is gesmolten.
Hierna geheel aan de kook brengen en in een keer de bloem toevoegen en van het vuur af tot een bal roeren.
Op laag vuur even laten garen en van het vuur af de eieren er een voor een door roeren.
Hiervan 16 rasters spuiten op ingevette halve bollen.
In oven van 190 graden in 10 minuten afbakken en laten afkoelen.
SABAYON :
De eidooier samen met de suiker en de fraises des bois aan de witte wijn toevoegen.
Dit op hoog vuur tot stand kloppen.
DRESSEREN :
De aardbeien over de borden verdelen en hierover de sabayon scheppen.
De deegrasters er overheen zetten en hierop een pluk mint leggen en bestuiven met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit