Aardbeien met Sabayon

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

SABAYON:

  • 200 g eidooier
  • 100 g suiker
  • 2 dl witte wijn
  • ½ dl fraises des bois
  • 1 kg aardbeien

DEEGRASTER:

  • 1 dl water
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 100 g eieren
  • zout

GARNERING

  • mint

Instructies

  • De aardbeien wassen en kroontje verwijderen.
  • Aardbeien halveren en in koeling zetten.

DEEGRASTER :

  • Water en boter verwarmen tot de boter is gesmolten.
  • Hierna geheel aan de kook brengen en in een keer de bloem toevoegen en van het vuur af tot een bal roeren.
  • Op laag vuur even laten garen en van het vuur af de eieren er een voor een door roeren.
  • Hiervan 16 rasters spuiten op ingevette halve bollen.
  • In oven van 190 graden in 10 minuten afbakken en laten afkoelen.

SABAYON :

  • De eidooier samen met de suiker en de fraises des bois aan de witte wijn toevoegen.
  • Dit op hoog vuur tot stand kloppen.

DRESSEREN :

  • De aardbeien over de borden verdelen en hierover de sabayon scheppen.
  • De deegrasters er overheen zetten en hierop een pluk mint leggen en bestuiven met poedersuiker.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht