Aardbeientaartje met aardbeienmousse en sorbet

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

TAARTJE:

  • 16 plakken bladerdeeg
  • poedersuiker
  • 500 gr aardbeien
  • acetaat
  • boter

VULLING :

  • 500 gr aardbeienpuree
  • 150 gr suiker
  • 1 eetl citroensap
  • ½ dl fraises des bois
  • 10 gr gelatine
  • 250 gr aardbeien
  • dl room

AARDBEIENGELEI:

  • 250 gr aardbeien
  • 100 gr suiker
  • 4 dl water
  • 8 gr gelatine

GARNERING

  • 250 gr aardbeien
  • ½ ltr water
  • 200 gr suiker
  • ½ ltr aardbeienpuree
  • 1 eetl citroensap
  • 1 eetl versgemalen peper

GARNERING

  • 4 bakjes atsina cress

VANILLEKOEKJE

  • 200 gr poedersuiker
  • 50 gr bloem
  • ¾ dl melk
  • 75 gr boter
  • 1 thl vanille

Instructies

TAARTJE :

  • Rol de plakken bladerdeeg op wat bloem dun uit.
  • Steek hieruit ronde plakken ter grootte van de ringen.
  • Prik deze goed in, leg opbakplaat en laat 15 minuten rusten.
  • Bak ze op 180 graden 10 minuten.
  • Bestuif ze hierna met poedersuiker en bak nog 10 miuten en laat afkoelen.
  • Bekleed de ringen met acetaat, bestrijk met gesmolten boter en leg onderin een korstbodem.
  • Snijd de aardbeien in plakken en bekleed de binnenkant van de ringen hiermee en zet in koeling.

VULLING :

  • Breng de helft van de aardbeienpuree met het citroensap, de fraises des bois en de suiker aan de kook.
  • Week de gelatine in ruim koud water.
  • Roer als de puree kookt de gelatine er van het vuur af door en voeg de andere helft van de puree toe en laat op ijswater hangend worden.
  • Klop de room op en spatel deze door de hangende massa.
  • Spatel de kleingesneden aardbeien er door en schep in de ringen.
  • Druk het andere plakje korst er op en laat in koeling opstijven.

AARDBEIENGELEI :

  • Breng het water metd aardbeien en de suiker aan de kook en laat op laag vuur trekken gedurende 20 minuten.
  • Passeer door zeef.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Breng de aardbeienvloeistof aan de kook, haal van het vuur af en roer de gelatine er door.
  • Laat afkoelen.

SORBET :

  • Breng het water metde suiker aan de kook.
  • Voeg de aardbeienpuree, citroensap en de peper toe en laat afkoelen.

VANILLEKOEKJE :

  • Meng de poedersuikermet de bloem en de vanille.
  • Voeg de melk en de gesmolten boter toe en roer geheel tot een glad beslag.
  • Laat beslag 12 uur in koeling rusten.
  • Smeer het uit op een siliconen mat.
  • Bakhet op 160 graden i 8 tot 10 minuten.
  • Laat afkoelen en breek of snijd in gewenste vorm.

AFWERKING :

  • Snijd de aardbeien voor de garnering in plakken en leg deze op de taartjes.
  • Dek af met aardbeiengelei en zet in de koeling.

SORBET :

  • Turbineer de sorbet.

DRESEREN :

  • Zet de taartjes op de borden.
  • Schep er een quenelle sorbetl langs.
  • Garneer met atsina cress en vanille koekje.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit / IJs / Nagerecht