Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbeientaartje met aardbeienmousse en sorbet
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
TAARTJE:
▢
16
plakken
bladerdeeg
▢
poedersuiker
▢
500
gr
aardbeien
▢
acetaat
▢
boter
VULLING :
▢
500
gr
aardbeienpuree
▢
150
gr
suiker
▢
1
eetl
citroensap
▢
½
dl
fraises des bois
▢
10
gr
gelatine
▢
250
gr
aardbeien
▢
2½
dl
room
AARDBEIENGELEI:
▢
250
gr
aardbeien
▢
100
gr
suiker
▢
4
dl
water
▢
8
gr
gelatine
GARNERING
▢
250
gr
aardbeien
▢
½
ltr
water
▢
200
gr
suiker
▢
½
ltr
aardbeienpuree
▢
1
eetl
citroensap
▢
1
eetl
versgemalen peper
GARNERING
▢
4
bakjes
atsina cress
VANILLEKOEKJE
▢
200
gr
poedersuiker
▢
50
gr
bloem
▢
¾
dl
melk
▢
75
gr
boter
▢
1
thl
vanille
Instructies
TAARTJE :
Rol de plakken bladerdeeg op wat bloem dun uit.
Steek hieruit ronde plakken ter grootte van de ringen.
Prik deze goed in, leg opbakplaat en laat 15 minuten rusten.
Bak ze op 180 graden 10 minuten.
Bestuif ze hierna met poedersuiker en bak nog 10 miuten en laat afkoelen.
Bekleed de ringen met acetaat, bestrijk met gesmolten boter en leg onderin een korstbodem.
Snijd de aardbeien in plakken en bekleed de binnenkant van de ringen hiermee en zet in koeling.
VULLING :
Breng de helft van de aardbeienpuree met het citroensap, de fraises des bois en de suiker aan de kook.
Week de gelatine in ruim koud water.
Roer als de puree kookt de gelatine er van het vuur af door en voeg de andere helft van de puree toe en laat op ijswater hangend worden.
Klop de room op en spatel deze door de hangende massa.
Spatel de kleingesneden aardbeien er door en schep in de ringen.
Druk het andere plakje korst er op en laat in koeling opstijven.
AARDBEIENGELEI :
Breng het water metd aardbeien en de suiker aan de kook en laat op laag vuur trekken gedurende 20 minuten.
Passeer door zeef.
Week de gelatine in koud water.
Breng de aardbeienvloeistof aan de kook, haal van het vuur af en roer de gelatine er door.
Laat afkoelen.
SORBET :
Breng het water metde suiker aan de kook.
Voeg de aardbeienpuree, citroensap en de peper toe en laat afkoelen.
VANILLEKOEKJE :
Meng de poedersuikermet de bloem en de vanille.
Voeg de melk en de gesmolten boter toe en roer geheel tot een glad beslag.
Laat beslag 12 uur in koeling rusten.
Smeer het uit op een siliconen mat.
Bakhet op 160 graden i 8 tot 10 minuten.
Laat afkoelen en breek of snijd in gewenste vorm.
AFWERKING :
Snijd de aardbeien voor de garnering in plakken en leg deze op de taartjes.
Dek af met aardbeiengelei en zet in de koeling.
SORBET :
Turbineer de sorbet.
DRESEREN :
Zet de taartjes op de borden.
Schep er een quenelle sorbetl langs.
Garneer met atsina cress en vanille koekje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
IJs