Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbeiensorbet met lentefrisse aardbeitjes en rabarber
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ijsmachine
Ingredients
▢
1
kg
rabarber
▢
200
gram
suiker
▢
500
gram
aardbeien
voor de sorbet
▢
650
g
aardbeien
▢
0.5
citroen
sap er van
▢
225
g
suiker
Instructions
De aardbeien voor de sorbet wassen, afgieten, staartjes verwijderen en in vieren snijden.
Ze in een schaal mixen met het citroensap en de suiker.
Mixen tot u een goed vloeibare massa verkrijgt. In de ijsmachine gieten en laten draaien tot hij voldoende opgesteven is.
De rabarber overlangs schillen, in stukjes van 2 à 3 cm versnijden en in koud water wassen.
Doe vervolgens de rabarber en de suiker samen in een kookpot.
Afdekken en 10 à 15 minuten op een zacht vuurtje koken totdat de rabarber lichtjes al dente wordt.
Laten afkoelen.
De aardbeien wassen, hun staartjes verwijderen en ze in 2 of 4 versnijden.
De aardbei-kwartjes en stukjes rabarber gemengd in schaaltjes of bordjes schikken.
Overgieten met een beetje siroop.
Versieren met 1 of 2 bolletjes sorbet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
IJs