Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Advocaatmousse
Deze luchtige advocaatmousse is een feestelijk dessert dat perfect is voor een speciale gelegenheid. De combinatie van romige slagroom en rijke advocaat zorgt voor een heerlijke afsluiting van elke maaltijd!
Porties:
12
(exclusief opstijven)
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Afruimbak (rond)
Garde
koksmes
Mengmachine
sauspan
snijplank
Ingrediënten
▢
4
eidooiers
▢
100
ml
witte wijn
▢
10
g
gelatinepoeder
▢
500
ml
slagroom
▢
100
g
suiker
▢
200
ml
advocaat
Instructies
Vermeng de eidooiers met de witte wijn en de gelatinepoeder.
Klop dit mengsel in een sauspan op laag vuur (of au bain-marie) op tot een luchtig geheel.
Blijf kloppen tot de saus als een lint van de garde loopt.
Laat de massa tot kamertemperatuur afkoelen.
Klop de room met de suiker op tot slagroom en bewaar deze koel.
Meng de advocaat door de slagroom.
Meng het afgekoelde dooier/gelatinemengsel voorzichtig met een spatel door het advocaat/roommengsel.
Verdeel de mousse over de vormen en laat de mousse in de koelkast opstijven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze mousse met een glas lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
16
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Kerst