Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Amandelharten met Gemberglazuur
Deze amandelharten met een vleugje gember en een laagje chocoladeglazuur zijn de perfecte traktatie voor een feestelijke Kerst!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
deegroller
Koekvorm hart
Steelpan
Ingrediënten
▢
50
gram
amandelen
▢
1
eetlepel
gemberpoeder
▢
1
pakje
Chocofix
kant-en-klaar glazuur
Instructies
Bereid het deeg volgens het recept van kerststerren.
Maal 50 gram blanke amandelen fijn en voeg ze samen met 1 eetlepel gemberpoeder toe aan het deeg.
Laat de deegbal rusten.
Rol het deeg uit tot een lap van ½ cm dikte.
Steek of snijd harten uit het deeg.
Bak de harten volgens het basisrecept en laat ze afkoelen.
Smelt een pakje Chocofix (kant-en-klaar glazuur) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Dompel de harten voor de helft in het glazuur.
Laat de chocolade drogen voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Muscat of een glas Glühwein, past uitstekend bij deze feestelijke koekjes.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
9
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
/
Koek
/
Tractaties
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Winter
Feestdagen etc
Kerst