Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Amandelharten met Gemberglazuur
Deze amandelharten met een vleugje gember en een laagje chocoladeglazuur zijn de perfecte traktatie voor een feestelijke Kerst!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
deegroller
Koekvorm hart
Steelpan
Ingrediënten
▢
50
gram
amandelen
▢
1
eetlepel
gemberpoeder
▢
1
pakje
Chocofix
kant-en-klaar glazuur
Instructies
Bereid het deeg volgens het recept van kerststerren.
Maal 50 gram blanke amandelen fijn en voeg ze samen met 1 eetlepel gemberpoeder toe aan het deeg.
Laat de deegbal rusten.
Rol het deeg uit tot een lap van ½ cm dikte.
Steek of snijd harten uit het deeg.
Bak de harten volgens het basisrecept en laat ze afkoelen.
Smelt een pakje Chocofix (kant-en-klaar glazuur) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Dompel de harten voor de helft in het glazuur.
Laat de chocolade drogen voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Muscat of een glas Glühwein, past uitstekend bij deze feestelijke koekjes.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
9
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
/
Koek
/
Tractaties
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Winter
Feestdagen etc
Kerst