Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Amandelkoekjes
Porties:
25
stuks
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
wachten
15
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
Oven
rasp
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
250
g
blanke amandelen
▢
175
g
suiker
▢
1
sinaasappel
schoongeboend
▢
Mespunt
kaneel
▢
100
g
poedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 250 °C.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.
Meet 50 ml sap af.
Maal in de keukenmachine de amandelen met suiker en geraspte sinaasappelschil zo fijn mogelijk.
Voeg het sap en de kaneel toe en meng alles tot een samenhangend deeg.
Vorm van het deeg kleine rolletjes ter grootte van een cocktailworstje en leg ze op de bakplaat.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en schakel de oven direct terug naar 100 °C.
Bak de koekjes in ca.
15 minuten gaar.
Strooi het poedersuiker op een bord en wentel de nog warme koekjes door de suiker.
Laat ze afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke amandelkoekjes uit Marokko!
Voedingswaarden
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
Marokko