Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Amygthalota
(Amandelperen)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Oven
Ingrediënten
▢
500
gram
amandelen
▢
5
eetlepels
griesmeel
▢
500
gram
poedersuiker
▢
4
dl
oranjebloesemwater
▢
250
gram
suiker
▢
kruidnagel
▢
boter
▢
bloem
Instructies
Maal de amandelen met 2 eetlepels suiker fijn.
Roer de rest van de suiker, griesmeel en 6 eetlepels bloesemwater erdoor.
Kneed dit tot een zacht deeg.
Verdeel het deeg in stukjes ter grootte van een pingpongbal en kneed ze in de vorm van een peer.
Druk in elk peertje een kruidnagel als steel.
Vet een bakplaat in met boter en bestuif het met bloem.
Schik de peertjes op de bakplaat.
Bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op stand 2.
Laat ze afkoelen, doop ze vervolgens in oranjebloesemwater en strooi er poedersuiker over.
Laat ze 5 minuten staan en doop ze weer in de poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht