Amygthalota
(Amandelperen)
Ingrediënten
- 500 gram amandelen
- 5 eetlepels griesmeel
- 500 gram poedersuiker
- 4 dl oranjebloesemwater
- 250 gram suiker
- kruidnagel
- boter
- bloem
Instructies
- Maal de amandelen met 2 eetlepels suiker fijn.
- Roer de rest van de suiker, griesmeel en 6 eetlepels bloesemwater erdoor.
- Kneed dit tot een zacht deeg.
- Verdeel het deeg in stukjes ter grootte van een pingpongbal en kneed ze in de vorm van een peer.
- Druk in elk peertje een kruidnagel als steel.
- Vet een bakplaat in met boter en bestuif het met bloem.
- Schik de peertjes op de bakplaat.
- Bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op stand 2.
- Laat ze afkoelen, doop ze vervolgens in oranjebloesemwater en strooi er poedersuiker over.
- Laat ze 5 minuten staan en doop ze weer in de poedersuiker.