Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ananaspudding met sinaasappelsaus
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mixer
Koelkast
glazen
Ingrediënten
Voor de pudding:
▢
4
gelatineblaadjes
▢
4
schijven
ananas
uit blik
▢
1
dl
ananas sap
▢
0,25
ltr
vanillevla
▢
0,25
ltr
slagroom
▢
50
gram
suiker
of 5 gram zoetstof
Voor de saus:
▢
sinaasappelsap
met vruchtvlees
▢
basterdsuiker
▢
sauzenbinder
wit
Instructies
Week de gelatineblaadjes in ruim koud water tot ze zacht zijn.
Snij de ananas in kleine stukjes.
Verhit 3 eetlepels ananassap, haal de pan van het vuur en los de gelatineblaadjes hier in op.
Roer vervolgens de rest van het sap erdoor.
Roer het gelatinemengsel en de stukjes ananas door de vla.
Klop de slagroom met de suiker dik en vloeibaar en spatel de room door het vlamengsel.
Schenk het ananasmengsel in 6 glazen (of in een met koud water omgespoelde puddingvorm).
Laat de pudding minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de sinaasappelsap en voeg suiker naar smaak toe.
Als de saus kookt, voeg sauzenbinder toe en laat nog 1 minuut doorkoken.
Laat de saus daarna iets afkoelen.
Verdeel de sinaasappelsaus over de glazen en zet ze terug in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit