Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de pudding:
- 4 gelatineblaadjes
- 4 schijven ananas uit blik
- 1 dl ananas sap
- 0,25 ltr vanillevla
- 0,25 ltr slagroom
- 50 gram suiker of 5 gram zoetstof
Voor de saus:
- sinaasappelsap met vruchtvlees
- basterdsuiker
- sauzenbinder wit
Instructies
- Week de gelatineblaadjes in ruim koud water tot ze zacht zijn.
- Snij de ananas in kleine stukjes.
- Verhit 3 eetlepels ananassap, haal de pan van het vuur en los de gelatineblaadjes hier in op.
- Roer vervolgens de rest van het sap erdoor.
- Roer het gelatinemengsel en de stukjes ananas door de vla.
- Klop de slagroom met de suiker dik en vloeibaar en spatel de room door het vlamengsel.
- Schenk het ananasmengsel in 6 glazen (of in een met koud water omgespoelde puddingvorm).
- Laat de pudding minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
- Verwarm de sinaasappelsap en voeg suiker naar smaak toe.
- Als de saus kookt, voeg sauzenbinder toe en laat nog 1 minuut doorkoken.
- Laat de saus daarna iets afkoelen.
- Verdeel de sinaasappelsaus over de glazen en zet ze terug in de koelkast.