Aromatische Kweepeerlikeur met Citroen en Koriander
Deze huisgemaakte kweepeerlikeur combineert de zoete, bloemige smaak van kweepeer met frisse citroen en kruidige koriander. Een perfecte digestief na een feestmaal!
Wrijf het dons van de kweeperenschillen af met een droge doek en schil vervolgens de vruchten.
Doe de kweeperenschillen samen met de alcohol en koriander in een grote afsluitbare pot.
Voeg de suiker toe en roer goed door.
Pers de citroenen uit en voeg het sap toe aan het mengsel.
Sluit de pot goed af en zet deze op een warme plaats, bijvoorbeeld in de keuken.
Laat het geheel een maand macereren.
Schud de pot om de paar dagen zachtjes zodat de smaken goed mengen.
Na een maand zeef je de likeur door een fijne zeef of kaasdoek.
Giet de gezeefde likeur over in een mooie fles en laat deze nog enkele dagen klaren.
Serveer gekoeld of bij kamertemperatuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de kweepeerlikeur gekoeld in kleine likeurglazen. Heerlijk bij een kaasplankje of als digestief na een uitgebreid diner.Wijnadvies:Deze likeur past perfect bij een dessertwijn zoals een Sauternes of een andere zoete, versterkte wijn.