Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aspergerisotto
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
witte asperges
▢
250
gram
groene asperges
▢
2
sjalotjes
▢
40
gram
boter
▢
300
gram
risottorijst
▢
1
dl
witte wijn
▢
8
dl
groentebouillon
warme / van tablet
▢
40
gram
Parmezaanse kaas
aan een stukje
▢
150
gram
gerookte zalm
Instructies
Snijd van de witte asperges de houtige onderkant af en schil ze.
Snijd de asperges in stukjes van ± 3 cm, kook ze in water met zout in 10-20 minuten gaar en laat ze uitlekken.
Snijd ook van de groene asperges het onderste stukje af en snijd de asperges in stukjes van ± 3 cm.
Houd ze apart.
Snipper de sjalotjes.
Verhit de boter en fruit de sjalotjes hierin 3 minuten.
Bak de risottorijst omscheppend op niet te hoog vuur 3 minuten mee.
Roerbak de groene asperges mee.
Voeg de wijn toe en blijf roeren tot deze door de rijst is opgenomen.
Schenk de bouillon er in gedeelten bij en laat de rijst zo in 20 minuten gaar worden.
Voeg pas nieuwe bouillon toe als de vorige door de rijst is opgenomen en zet het vuur niet te hoog.
Blijf roeren.
Rasp de helft van de Parmezaanse kaas en roer deze door de risotto.
Voeg naar smaak peper toe.
Schaaf van de rest van de kaas, bijvoorbeeld met een dunschiller, mooie flinters.
Snijd de zalm in repen en warm die samen met de witte aspergestukjes in de risotto mee.
Schep de risotto op de borden en garneer met de kaasflinter
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Rijst
/
Vis