Aspergerisotto
Ingrediënten
- 250 gram witte asperges
- 250 gram groene asperges
- 2 sjalotjes
- 40 gram boter
- 300 gram risottorijst
- 1 dl witte wijn
- 8 dl groentebouillon warme / van tablet
- 40 gram Parmezaanse kaas aan een stukje
- 150 gram gerookte zalm
Instructies
- Snijd van de witte asperges de houtige onderkant af en schil ze.
- Snijd de asperges in stukjes van ± 3 cm, kook ze in water met zout in 10-20 minuten gaar en laat ze uitlekken.
- Snijd ook van de groene asperges het onderste stukje af en snijd de asperges in stukjes van ± 3 cm.
- Houd ze apart.
- Snipper de sjalotjes.
- Verhit de boter en fruit de sjalotjes hierin 3 minuten.
- Bak de risottorijst omscheppend op niet te hoog vuur 3 minuten mee.
- Roerbak de groene asperges mee.
- Voeg de wijn toe en blijf roeren tot deze door de rijst is opgenomen.
- Schenk de bouillon er in gedeelten bij en laat de rijst zo in 20 minuten gaar worden.
- Voeg pas nieuwe bouillon toe als de vorige door de rijst is opgenomen en zet het vuur niet te hoog.
- Blijf roeren.
- Rasp de helft van de Parmezaanse kaas en roer deze door de risotto.
- Voeg naar smaak peper toe.
- Schaaf van de rest van de kaas, bijvoorbeeld met een dunschiller, mooie flinters.
- Snijd de zalm in repen en warm die samen met de witte aspergestukjes in de risotto mee.
- Schep de risotto op de borden en garneer met de kaasflinter