Aspergerisotto

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram witte asperges
  • 250 gram groene asperges
  • 2 sjalotjes
  • 40 gram boter
  • 300 gram risottorijst
  • 1 dl witte wijn
  • 8 dl groentebouillon warme / van tablet
  • 40 gram Parmezaanse kaas aan een stukje
  • 150 gram gerookte zalm

Instructies

  • Snijd van de witte asperges de houtige onderkant af en schil ze.
  • Snijd de asperges in stukjes van ± 3 cm, kook ze in water met zout in 10-20 minuten gaar en laat ze uitlekken.
  • Snijd ook van de groene asperges het onderste stukje af en snijd de asperges in stukjes van ± 3 cm.
  • Houd ze apart.
  • Snipper de sjalotjes.
  • Verhit de boter en fruit de sjalotjes hierin 3 minuten.
  • Bak de risottorijst omscheppend op niet te hoog vuur 3 minuten mee.
  • Roerbak de groene asperges mee.
  • Voeg de wijn toe en blijf roeren tot deze door de rijst is opgenomen.
  • Schenk de bouillon er in gedeelten bij en laat de rijst zo in 20 minuten gaar worden.
  • Voeg pas nieuwe bouillon toe als de vorige door de rijst is opgenomen en zet het vuur niet te hoog.
  • Blijf roeren.
  • Rasp de helft van de Parmezaanse kaas en roer deze door de risotto.
  • Voeg naar smaak peper toe.
  • Schaaf van de rest van de kaas, bijvoorbeeld met een dunschiller, mooie flinters.
  • Snijd de zalm in repen en warm die samen met de witte aspergestukjes in de risotto mee.
  • Schep de risotto op de borden en garneer met de kaasflinter
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Vis